Özel Sekiz Eylül Hastanesi'nde Hareketli Anlar

Özel Sekiz Eylül Hastanesi’nde Manisa AFAD, Manisa il Sağlık ve Manisa İtfaiye Müdürlüğü’nün katılımlarıyla ve ENC Mühendislik Afet Eğitim Merkezi danışmanlığıyla gerçekleştirilen HAP Plan Tatbikatı, Yoğun Bakım Tahliye Tatbikatı ve Yangın Tatbikatını kapsayan genel bir tatbikat yapıldı.

 Özel Sekiz Eylül Hastanesi’nde gerçekleştirilen ve gerçeği aratmayan tatbikatta, hastane personellerinin katılımlarıyla ateş söndürme ve yangına müdahale eğitimi verildi. Eğitime katılan personeller itfaiye kontrolünde ateşe müdahale etti. Ayrıca büyük bir deprem olma senaryosu işlenerek; hastaneden yaralı tahliyesi ve müdahaleleri başarıyla yapıldı.

Gerçekleştirilen başarılı tatbikat ile ilgili Özel Sekiz Eylül Hastanesi Başhekimi Dr. Serdağ ETİZ “Yaşanan olağanüstü koşullarda hastanelerin ve tüm personellerinin fiilen görev başında olması, tüm malzemelerin eksiksiz ve hazır bulundurulması ve herkesin ne yapacağını bilmesi gerekmektedir. Bu amaçla da tüm hastanelerde olduğu gibi kurumumuzda da bir tatbikat gerçekleştirildi. Personellerimizin bir kısmına yangın söndürme eğitimi verildi. Eğitime katılan personellerimize eğitimlerinin sonunda sertifikaları dağıtıldı. Böyle bir tatbikatın hiçbir zaman başımıza gelmeyeceği düşüncesiyle ama bu tür olayları yaşayabileceğimiz kaygısıyla, canla ve başla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: http://www.manisahaberleri.com/

01.01.1970

İletişim

  Email: info@sekizeylulhastanesi.com

  0(236) 23 888 23

   0(236) 23 888 23

  Sakarya Mah. Uzunyol Cad. No:140 Merkez / MANİSA