UYKUSUZLUK HASTA EDİYOR!

 SON zamanlarda sık görülen hastalıkların ilk sıralarında yer alan uyku bozuklukları konusunda uzmanlar uyardı. Manisa Özel Sekiz Eylül Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doktor Emre Ersoy, uyku hastalıklarının kalp krizini riskini tetiklediğini belirterek, çok fazla uyumak ya da çok az uykunun insanlarda strese ve depresyona neden olduğunu dile getirdi.

 

 

Ersan ERDOĞAN

Manisa Sekiz Eylül Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doktor Emre Ersoy, uyku bozuklukları konusunda vatandaşları uyardı. Düzensiz uykunun birçok hastalığın tetikçisi olduğu gibi kalp hastalıklarını da tetiklediğini kaydeden Uzman Doktor Emre Ersoy, gençlerin günde en az 8 saat, yetişkinlerin ise günde en az 6 saat uyuması gerektiğini söyledi. Sağlıklı uykunun, sağlıklı yaşamamın temel öğesi olduğunu kaydeden Ersoy, uyku bozukluğu olan vatandaşların biran önce tedavi için en yakın hekime başvurması gerektiğini söyledi.

YATMA VE KALKMA SAATLERİNE STANDART AYAR

Manisa Sekiz Eylül Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doktor Emre Ersoy, her uyku hastalığının tedavi yönteminin birbirinden farklı olduğunu belirterek, “Düzenli uyku için öncelikle vatandaşların yatma ve kalkma saatleri standart olması gerekir. İnsanların ortalama 6-8 saat uykuya ihtiyacı olduğu gibi çok uyumakta sağlığa zararlıdır. O yüzden gençlerin en 8 saat, yetişkinliklerin ise en 6 saat düzenli bir şekilde uyuması lazım. Uyku bozuklukları genelde insanlarda ruhsal problemlerinin arttığı zamanda daha da yaygınlaşıyor. Uykusuzluk işgücünü azalttığı gibi, zihinsel performansı da etkiliyor. Çok az uyumak ya da çok fazla uyumak insanların stresli olmasına ve daha önemlisi depresyona girmesine neden oluyor” dedi.

“UYKU ÖNCESİ AĞIR YEMEK YEMEYİN”

Vatandaşların fiziksel aktivitelerin mümkün olduğu kadar yatma saatinden en az 2 saat önce yapma gerektiğine dikkat çeken, Uzman Doktor Ersoy, vatandaşlara son olarak şu tavsiyelerde bulundu: “Uyku öncesi ağır yemek, alkol, sigara, kahve, çay ve egzersiz uykuyu kaçırıyor. Yatmadan önce sigara, kahve, çay ve kola içilmemesi gerekir. Yatmadan önce 15-20 dakikalık ılık banyo yapılması uyumaya yardımcı olur.”

07.10.2016

İletişim

  Email: info@sekizeylulhastanesi.com

  0(236) 23 888 23

   0(236) 23 888 23

  Sakarya Mah. Uzunyol Cad. No:140 Merkez / MANİSA